Gesprekstherapie

Bij de gesprekstherapie die ik doe, hanteer ik als uitgangspunt dat mensen zelf de kennis in huis hebben om oplossingen te vinden voor hun problemen.

Het doel van de therapie is om al pratende heel gedetailleerd allerlei kanten van het onderwerp in beeld te brengen zodat er steeds meer helderheid ontstaat. Je krijgt wat men noemt een ‘helikopterview’; je kunt het probleem vanuit een hoger niveau zien.

Dit gebeurt doordat ik vragen stel over de gevoelens en gedachten die je op dat moment hebt. Hierdoor wordt je steeds bewuster van allerlei kanten van je ‘probleem’ en vooral van de kern waar het om draait.

Dankzij de inzichten die je zo krijgt, wordt het probleem duidelijk en lost het zich vaak vanzelf op of je ziet manieren waarop je het zelfstandig verder kunt aanpakken.

Jij bepaalt zelf welk onderwerp je in zo’n gesprek wilt uitdiepen en ook wanneer en hoe vaak je afspreken wilt.

Je wordt nooit onder druk gezet om iets te antwoorden dat je niet kunt of wilt zeggen. Je hoeft ook niet te praten over iets waar je niet over wilt praten. En je kunt er ook over praten met me zonder dat je me alle details geeft. Dat is allemaal prima.

In de gesprekken richt ik me meer op de gedachten en gevoelens die je op dat moment ervaart en niet zozeer op (de details van) het verhaal dat je vertelt.

Mocht het van toepassing zijn dan kan ik door middel van EMDR behandeling(en) je helpen onverwerkte gebeurtenissen te verwerken.

* Een enkele case kan ik - volledig anoniem - bespreken met een supervisor voor het verkrijgen van advies

Resultaat Gesprekstherapie:

Het resultaat van gesprekstherapie bij mij, Fenny de Wit is dat je weer tevreden bent met jezelf. Door je verhoogde zelfvertrouwen straal je als nooit tevoren. Je onderneemt weer nieuwe dingen, durft uit je comfortzone te stappen.
Je gaat er weer op uit, ook al is het in je eentje.

Je draait er je hand niet voor om om ergens alleen op af te stappen.
In tegenstelling tot voorheen durf je duidelijk voor je eigen mening op te komen en die kenbaar te maken.
Doordat je leert wat je wel en niet wilt, kun je veel makkelijker “Nee” zeggen en voor jezelf kiezen.
Je doet weer iets zinvols met je tijd.

Kennismakingsgesprek

Tijdens onze eerste kennismaking is het belangrijk om te kijken of het contact goed is tussen ons: of we een “klik” hebben. We bespreken jouw hulpvraag en ik kan dan gelijk een goede inschatting maken van de eventuele vervolgbehandeling(en).

Een kennismakingsgesprek duurt ongeveer 30 minuten.

Intake-gesprek

Tijdens het intake-gesprek gaan we dieper in op jouw hulpvraag zodat ik duidelijk kan krijgen wat de kern van het probleem is. Hierdoor kan ik vaststellen wat de juiste behandeling voor je is zodat ik je effectief hulp kan bieden.

Het intake-gesprek duurt maximaal 60 minuten. Dat geldt ook voor de vervolgbehandeling(en).

Prijzen

Kennismakingsgesprek €50

Intakegesprek en vervolgbehandelingen €90 (per behandeling)

Vergoeding door de zorgverzekeraar is mogelijk.

Reviews van cliënten

Op een rustige, heldere manier jezelf reflecteren. Je coach herhaalt soms letterlijk je eigen woorden. Hierdoor moest ik wel eens om mezelf lachen. Het vervolg was dat je concreter naar jezelf gaat kijken en daardoor ook zelf de oplossing of waar je je op dat moment geestelijk begeeft kan geven. Hierdoor kan je jezelf helpen om uit een valkuil te komen of te blijven. En dit in een kort tijdsbestek. Een fijne ervaring.
review over Fenny de Wit door Paula
Paula
Ik was sinds mijn jeugdtijd bang in het donker. Nu ben ik 54 en Fenny deed een EMDR behandeling bij mij om me van mijn angst in het donker af te helpen . En ja nu is het zo ver. Ik ben niet bang meer als ik in het donker thuis kom. Ongelooflijk hoe blij ik ben. Daarom beveel ik mensen die bang zijn in het donker aan om naar Fenny de Wit te gaan . Zij helpt je echt van je angst af.
Angst voor donker opgelost door Fenny
Wilma