EMDR is een fijne behandelmethode om nare ervaringen te verwerken

In je leven kun je veel dingen meemaken die een grote invloed hebben. Veel ervan zul je zelf verwerken, maar sommige gebeurtenissen zijn te heftig om te verwerken. Dan sla je ze op en dit resulteert vaak tot allerlei angsten. Hierdoor word je belemmerd in je leven, waardoor je de dingen die je graag zou willen doen niet kunt doen. 

EMDR is ontwikkeld om onverwerkte gebeurtenissen te verwerken. Inmiddels is ook bekend  dat deze methode heel goed ingezet kan worden bij andere problemen en klachten.  Zoals bijvoorbeeld het oplossen van vliegangst, angst om auto te rijden en andere angststoornissen.

De afkorting EMDR staat voor Eye Movement Desensitization and Reprocessing. Een hele mond vol en lastig te vertalen maar het betekent letterlijk vertaald zoiets als: “Het ongevoelig maken en opnieuw verwerken door middel van oogbewegingen”.

Nu is “ongevoelig maken” niet de juiste uitdrukking. Het is absoluut niet zo dat je ongevoelig wordt door EMDR. Maar wat er bedoeld wordt is dat je niet meer OVER-gevoelig zult zijn na de behandeling met EMDR. Er wordt door behandelaars wel gezegd dat “de lading ervan af wordt gehaald”.

Resultaat EMDR: De lading wordt eraf gehaald

Het resultaat van behandelingen met EMDR is dat de herinnering aan de gebeurtenissen hun emotionele lading verliest. Je vergeet niet wat er is gebeurd, maar je kunt er makkelijker naar kijken en mee omgaan.

Voordelen EMDR:

Voordeel van EMDR is dat je niet heel veel hoeft te praten. Er zijn dus ook geen urenlange gesprekken nodig. 

Kennismakingsgesprek

Tijdens onze eerste kennismaking is het belangrijk om te kijken of het contact goed is tussen ons: of we een “klik” hebben. We bespreken jouw hulpvraag en ik kan dan gelijk een goede inschatting maken van de eventuele vervolgbehandeling(en). Een kennismakingsgesprek duurt ongeveer 30 minuten.

Intake-gesprek

Tijdens het intake-gesprek gaan we dieper in op jouw hulpvraag zodat ik duidelijk kan krijgen wat de kern van het probleem is. Hierdoor kan ik vaststellen wat de juiste behandeling voor je is zodat ik je effectief hulp kan bieden.  Het intake-gesprek duurt maximaal 60 minuten. Dat geldt ook voor de vervolgbehandeling(en).

Prijzen

Kennismakingsgesprek €40
Intakegesprek en vervolgbehandelingen €80 (per behandeling)
Vergoeding door de zorgverzekeraar is mogelijk. 

* Een enkele case kan ik - volledig anoniem - bespreken met een supervisor om advies te verkrijgen
Samenwerkende EMDR-Therapeuten Nederland

Ervaringen met EMDR

EMDR-gesprekstherapie-coach-coaching

NA 40 JAAR BEN IK VAN MIJN RIJANGST AF

Na bijna 40 jaar durf ik weer de snelweg op dankzij de hulp van Fenny. Na de intake was de volgende sessie al een succes en durfde ik al een stukje de snelweg op en dat zelfs met een snelheid hoger dan 100 km per uur.

Na de tweede sessie durfde ik zelfs een vrachtwagen in te halen wat voorheen bijna een onmogelijkheid was daar ik dan angstaanvallen kreeg. Ik denk en weet nu dat ik een trauma opgelopen heb na een zwaar auto ongeluk met een vrachtauto.

Ik heb jaren gewacht om wat aan de rijangst te doen. Een kennis adviseerde mij eens aan EMDR te gaan doen omdat deze kennis via enkele sessies van de angst voor muizen is afgekomen.

Al zoekende op internet ben ik het profiel van Fenny tegengekomen wat me aansprak. Ze heeft me gebeld en een afspraak gemaakt en het klikte direct. Ik heb 4 sessies gehad en ik ben eigenlijk van het grootste deel van mijn rijangst af en ik zit ontspannener achter het stuur. Al met al ben ik stom geweest om niet eerder wat te doen aan de rijangst.

Daarom Fenny... BEDANKT. Voor jouw kunde, je inlevingsgevoel... Gewoon de persoon die je bent

Tim

EMDR-gesprekstherapie-coaching

VAN DE "DEMONEN" UIT MIJN VERLEDEN VERLOST

Fenny heeft mij echt heel goed van mijn "demonen" uit het verleden verlost.

Er waren voor mij wat angstige levenservaringen die in de loop van de jaren maar steeds groter werden. Door super fijne open gesprekken en de EMDR therapie ben ik totaal vernieuwd, heb weer veel energie, levensvreugde en positievere inzichten.

Zou het iedereen aanraden. Het werkt echt, is niet zweverig maar helpt gewoon. Ik heb ook de medicijnen die ik wou gaan slikken niet in hoeven nemen door de therapie.

Liesbeth Grispen

EMDR-gesprekstherapie-coach

EINDELIJK WEER NORMAAL SLAPEN!

Na 3 jaar kan ik eindelijk weer normaal slapen!

Een aantal jaar geleden heb ik een aantal traumatische dingen meegemaakt.

Ik schrok sindsdien 8 tot 10 keer per nacht wakker van nachtmerries & flashbacks. Nadat ik een paar slechte ervaringen had bij een therapeut die me niet serieus nam, was ik het vertrouwen in therapie kwijt geraakt.

Dankzij Fenny die me enorm op m’n gemak stelde, me serieus nam en me echt wilde helpen, kwam het goed.

We hebben een aantal EMDR-sessies gedaan waarbij je terug naar het moment gaat, naar wat je voelt en wat er in je op komt.

Ik kan met een opgelucht gevoel zeggen dat ik een veel positiever beeld over mezelf heb gekregen en dat ik eindelijk weer normaal kan slapen.

Fenny is een geweldige, betrouwbare, begripvolle & open therapeute en ik kan haar iedereen aanraden!!

Janine

IK KAN HET IEDEREEN AANRADEN

Ik heb met Fenny een aantal sessies gehad.

Ik liep in mijn leven aan tegen oude overtuigingen uit het verleden die ik samen met haar heb kunnen pinpointen en echt loslaten.

EMDR gaat voorbij het begrijpen, naar het onbewuste toe. Daar waar je met je verstand niet bijkomt .

Ik kan het iedereen aanraden.

Fenny weet je op je gemak te stellen hetgeen helpt je helemaal te durven laten zien.

EMDR samen met haar heeft mijn leven positief veranderd.

Astrid Vonk

Ervaring Fenny de Wit -Zoe

ONVERWACHT KEERPUNT IN MIJN LEVEN...

Ik ben bij Fenny terecht gekomen voor een aantal angsten die opspeelde. Zo kwam er een stuk verleden omhoog en vliegangst na een vervelende gebeurtenis.

Tijdens de EMDR sessies kwam ik op een onverwacht keerpunt in mijn leven. Fenny was hierin een grote steun en keek naar hetgeen dat nodig was per moment.

Nu gaat het goed en angsten zijn niet meer op de voorgrond aanwezig geweest. Ook heeft mijn zelfvertrouwen een flinke boost gekregen.

Zoë

Inge-Flaton

IK DURF WEER TE GAAN ZWEMMEN!
Samen met Fenny ben ik mijn angst voor water aan gegaan met EMDR.

Ik ben onlangs met mijn dochter gaan zwemmen!

Fenny is rustig en betrouwbaar. Door haar houding voel je je snel op je gemak bij haar. Ze komt snel tot de kern waardoor je ook snel geholpen bent.

Inge